MOBILNOST UČENIKA ERASMUS+ PROJEKT A.R.T.I.S.T. – POLJSKA (GDAŃSK, OD 20. OŽUJKA DO 24. OŽUJKA 2022.)

MOBILNOST UČENIKA ERASMUS+ PROJEKT A.R.T.I.S.T. – POLJSKA (GDAŃSK, OD 20. OŽUJKA DO 24. OŽUJKA 2022.)

28. ožujka 2023.

Mobilnost u sklopu projekta Erasmus+ KA2 2021./2022. – Art Rallies Together Internationally with Students and Teachers (A.R.T.I.S.T.), održana je u gradu Gdańsk, Poljska od ponedjeljka 20.3.2023. do petka 24.3.2023.

Na moblinosti sudjelovali su učenici Srednje škole Valpovo, 2. OG razred: Šimun Pandurić, Leo Basrak, Laura Sitarić i Petra Grgurić pod pratnjom profesora Krunoslava Vukelića i Arijana Aleksića.

Prvog dana mobilnost je započela obilaskom škole domaćina ZSO nr 5-IV Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego i upoznavanjem sudionika projekta. Sudionic su se također upoznali s dvoranom gradskog umjetničkog centra gdje je provedena većina aktivnosti projekta. Izvršena je podjela uloga i sortiranje u multinacionalne grupe za glavnu temu ove mobilnosti, a to je bila izrada kratkog dokumentarnog filma. Popodne je održan tematski posjet povijesnim i kulturnim znamenitostima grada Gdańsk u svrhu razvijanja znanja u području umjetnosti i povijesti, ali i prikupljanju relevantnih fotografija i video materijala za izradu dokumentarnog filma.

Drugog dana aktivnosti se nastavljaju uz poduku kako se provodi intervju, kako se stvara popis scena za dokumentarni film te kako se koncipira radnja filma. Nadalje, učenici su naučili što su to a i b-rola filma i kako ih iskoristiti i zatim su provedene praktične vježbe. S novim saznanjima, grupe učenika su počele s dogovorima i predstavljanjem njihovih koncepata za dokumentarne filmove. Nakon radnih aktivnosti, vlakom je posječen najdulji pir Baltičkog mora na obali grada Sopota uz posjetu glavnoj ulici Monte Cassino sa zanimljivim primjerima arhitekture.

Treći dan bio je rezerviran za cjelodnevni put u grad Malbork, gdje je posjećen Malborški dvorac, najveći dvorac u svijetu od cigle koji je ujedno i mjesto kulturnog naslijeđa bogate povijesti. Nakon višesatnog posjeta dvorcu, posjetili smo Centar za Edukaciju i Promociju Kašubijske regije i otvoreni muzej u Szymbarku, gdje su se učenici imali priliku upoznati s kulturnim specifičnostima regije ali i povijesti Drugog svjetskog rata i uloge regije u tom vremenu.

Četvrtog dana učenici su radili na revizijama svojih skripti te snimali i uređivali video materijale koje su do tada sakupili. Upoznali su se s aplikacijama za obradu zvuka i filma te su koristili iste kako bi izradili dokumentarni film. Nakon višesatnih napora, dokumentarni filmovi su izrađeni i napravljen je pretpregled prije posljednjeg dana mobilnosti gdje će filmovi biti prezentirani. Za kraj dnevnih aktivnosti, učenici su uz pomoć nastavnika izradili i video intervjue kojima su evaluirali cijeli tjedan mobilnosti.

Posljednjeg dana održan je sastanak u školi domaćina gdje su timovi prezentirali svoje gotove dokumentarne filmove i iskustva tijekom pravljenja istih. Pregledane su evaluacije učenika sudionika, odigran je Kahoot kviz cjelotjednih aktivnosti te izvršena je podjela certifikata sudionicima projekta.

U subotu popodne, učenici naše škole sigurno su se vratili doma nakon puta od 1300 kilometara i nadamo se, odmorili za slijedeći nastavni tjedan.

Wordpress Gallery Plugin Free