MATURALAC

MATURALAC

10. srpnja 2024.

Još je jedna generacija naših učenika trećih razreda svoj maturalac odlučila provesti u Španjolskoj. Tako su se, nakon opsežnih psihičkih i fizičkih priprema,  učenici 3. EK, 3. OG i 3. TE 21. lipnja u večernjim satima uputili na nezaboravnu avanturu.

Na putu do odredišta vesela je skupina posjetila Veneciju, Padovu, Loano, Nicu, Monaco, Monte Carlo i Figueras. Lloret de Mar je je bio cilj putovanju u kojemu su se učenici smjestili i proveli nezaboravnih pet dana. Tijekom boravka u Španjolskoj učenici su posjetili prekrasnu Barcelonu, svetište Montserrat te ribarsko selo Tossu de Mar.

Ni povratak kući nije prošao bez otkrivanja novih prekrasnih destinacija. U Francuskoj su se zaustavili u Avignonu, gradu koji je u 14. stoljeću bio prijestolnica kršćanstva i sjedište papinstva. Nakon nekoliko sati uživanja u ovom živopisnom provansalskom gradiću, putovanje se nastavlja prema Italiji i najzabavnijem zabavnom parku Gardalandu. Učenici željni adrenalina cijeli su dan uživali u raznim atrakcijama koje nudi ovaj park. Nakon Gardalanda je na redu bio kratak obilazak Verone. Uslijedila je cijelonoćna vožnja do Valpova, potom odmaranje i sređivanje dojmova.

Bilo je ovo nezaboravno putovanje koje je omogućilo bolje upoznavanje učenika i profesora, širenje opće kulture i bijeg od svakidašnjice. Učenici su uživali, a na njih su budno pazili njihovi razrednici – prof. Monika Markota, prof. Darko Bošnjak i prof. Jasna Iličić.

J. Iličić