“FUTURE LANGUAGE IS ROBOT CODING”

“FUTURE LANGUAGE IS ROBOT CODING”

15. ožujka 2021.

WEBINAR PARTNERA U PROJEKTU

Finski projektni tim održao je 22. veljače 2021. webinar o programiranju robota pomoću blokova na platformi Microsoft Teams. Glavni je predavač bio Christian Westegard s temom: Kako upotreba programiranja robota i blokovsko programiranje može optimizirati učenje programiranja općenito i pomoći učenicima u postizanju njihovih ciljeva učenja?
Cilj webinara je bio podijeliti misli, ideje i iskustva s ostalim nastavnicima informatike i računalstva ali i čuti iskustva učenika koji u nastavi uz tradicionalne metode učenja programiranja uče i programiranje robota.

YouTube KANAL PROJEKTA

Početkom ožujka autor projekta gdin. Isa Tunçbilek i njegov projektni tim je predstavio YouTube kanal projekta. Video uratke na tom kanalu možete pogledati klikom na logo YouTuba.

ANKETA

Početkom su ožujka svi učenici i nastavnici koji su uključeni u projekt popunjavali ankete. Pitanja za nastavnike su se odnosila na njihovo iskustvo u radu s robotima, na programske jezike koje podučavaju u nastavi ali i koje programske jezike koriste za programiranje robota. Zatim koje robote škola posjeduje i ima li u školi klub robotike. Ali isto tako i što očekuju od projekta.
Anketom za učenike su istraživali njihova prijašnja iskustva u radu s robotima, ali i zainteresiranost za budući rad s robotima kao i zainteresiranost za sudjelovanje u projektu.