EUROPSKI DAN JEZIKA

EUROPSKI DAN JEZIKA

4. listopada 2019.

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine učenici 4. OG A razreda (Laura Grgec, Labina Đuranić i Bruno Funtak)  te 4. OG B  razreda (Sonja Blažević, David Petrović i Dorian Ilinić) zajedno sa svojom profesoricom njemačkog jezika, Snježanom Simić, sudjelovali su u obilježavanju Europskog dana jezika u II. Gimnaziji Osijek.

Učenici i profesori škola koje su sudjelovale u ovom događanju, ponudili su različite zanimljive sadržaje, razgovore te prezentacije vezane uz učenje kako hrvatskog jezika tako i mnogih stranih jezika.

Naši su se učenici predstavili štrudlama od jabuke i sira, napravljenih po receptu iz austrijske kuharice, a koje je pripremila prof. Marija Jelkić. Također, pripremili su interaktivnu igru memorije koja je sadržavala riječi (hranu) na austrijskom, njemačkom i engleskom jeziku. Ovaj događaj bio nam je prilika za druženje i učenje jezika na zanimljiv način.

Europski dan jezika zasniva se na inicijativi Vijeća Europe, a svrha je uvažavanje svih jezika i kultura kao i onih osoba koje vladaju znanjem više jezika te motivacija ljudi za doživotno učenje jezika.

Labina Đuranić, 4. OG A

WordPress Image Gallery Plugin