ERASMUS – PROJEKT SREDNJE ŠKOLE VALPOVO

ERASMUS – PROJEKT SREDNJE ŠKOLE VALPOVO

22. veljače 2019.

U sklopu projekta Erasmus za šk.god. 2018./19., pod nazivom Europske kompetencije i vještine za budućnost (European Competences and Skills for future) u dobivenom iznosu od 114.450,00 EUR-a  planirali smo tri mobilnosti učenika i nastavnika kroz trotjedni boravak u tri različite EU zemlje. Program prve mobilnosti proveden je u Bragi (Portugal) sa 17 učenica iz sektora ekonomije i trgovine.

U trajanju od 26.1. do 16.2. 2019. provodio se program druge mobilnosti sa 24 učenika zanimanja elektrotehničar i CNC – operater, koji su se upravo vratili iz Seville (Španjolska). S učenicima su u pratnji bila 4 nastavnika (Krunoslav Vukelić, Igor Zdenčanović, Tihana Weigand i Tanja Kokić).

Učenici zanimanja elektrotehničar osposobljavali su se u području robotike tj. u programiranju robota Prombot V4. Učenici zanimanja CNC – operater usavršavali su svoja znanja i vještine  na CNC – strojevima u  Centru izvrsnosti  Salesiano.

U fakultativnom smo dijelu programa omogućili učenicima obilazak svih značajnijih kulturnih i povijesnih znamenitosti grada Seville, Gibraltara, Cordobe te u povratku Venecije. Slobodno su vrijeme učenici provodili u šetnji i veselom društvu s prijateljima, a odigrala se  i nogometna utakmica (naravno, naši su dečki pobijedili).

Tijekom boravka u Španjolskoj učenici su nastojali, na najbolji način, promovirati školu, našu zemlju i kulturu. Da su u tome uspjeli govore pohvale naših domaćina Euromind-a kao i nastavnika u pratnji.

Učenici su se vratili puni dojmova i oduševljeni su boravkom u Sevilli, realizacijom planiranog programa, usvojenim znanjem i stečenim vještinama. Osobito nas vesele riječi podrške i zahvalnosti od njihovih roditelja koji su boravak svoje djece mogli pratiti preko zajedničkog facebook – profila.

U mjesecu travnju planiramo završiti projekt odlaskom nastavnika na stručno usavršavanje na Maltu, a pripreme smo već započeli .

Projektni tim Srednje škole Valpovo

 

WordPress Image Gallery Plugin