ERASMUS+ MOBILNOST UČENIKA U MADRID

ERASMUS+ MOBILNOST UČENIKA U MADRID

5. studenoga 2019.

U sklopu projekta Erasmus+ 16 učenika smjera ekonomist, komercijalist i prodavač 10.11. u nedjelju otputovat će na stručnu praksu u Madrid. Učenike će pratiti profesorice Monika Markota, Kristina Najcer-Bračevac i Tatjana Andraković. Putovanje će trajati do 30.11. Da bi mobilnost učenika bila besprijekorna učenici i profesorice marljivo su se pripremali. Bilo je potrebno pribaviti i popuniti brojnu dokumentaciju i odraditi mnogobrojne pripreme. Učenicima su preporučene aplikacije DuoLingo i drugi besplatni on-line sadržaji za učenje osnovnih riječi zemlje domaćina. Za radni engleski jezik učenici su koristili Online Linguistic Support, a svaki učenik morao je prije moblilnosti provesti najmanje 15 sati na spomenutoj platformi koristeći njihove odlične tečajeve. U sklopu priprema učenici su pripremili zanimljive prezentacije o raznim stvarima poput španjolske kuhinje, stila života, kulturne znamenitosti Madrida i sl. Spomenute učeničke prezentacije su ujedno i dobar način poboljšanja vlastitih komunikacijskih vještina i savladavanja treme prije putovanja. U sklopu priprema za mobilnost učenici su zajedno s profesorom Vukelićem posjetili Bamboo Lab u Poduzetničkom inkubaturu BIOS u Osijeku.

Pedagoginja škole prof. Zdenka Lončarić održala je predavanje o pravilima ponašanja i sigurnosti na putovanju. Poseban naglasak dala je na niz stvari koje učenici ne bi smjeli raditi u zračnoj luci i općenito na putu.

U sklopu pripreme za mobilnost učenika održana su i dva roditeljska sastanka. Do polaska ostalo je još svega nekoliko dana a u planu je još jedan roditeljski sastanak i sastanak sa učenicima u okviru koje će se odraditi i stručna priprema za put.

 

Monika Markota,

Kristina Najcer-Bračevac,

Tatjana Andraković