EMA VUJIČIĆ, PETRA VALDIN I SOFIJA MIHALJEVIĆ ZVJEZDICE IZ PROJEKTA  10 ŠKOLA – 10 UMJETNIKA

EMA VUJIČIĆ, PETRA VALDIN I SOFIJA MIHALJEVIĆ ZVJEZDICE IZ PROJEKTA 10 ŠKOLA – 10 UMJETNIKA

18. siječnja 2021.

Učenice Ema Vujičić, Petra Valdin i Sofija Mihaljević pohađaju 3. razred opće gimnazije. Ove su godine sudjelovale u projektu 10 škola – 10 umjetnika.

Petra i Sofija slobodno vrijeme provode čitajući. Njihovu ljubav prema čitanju primijetila je i Srednja škola Valpovo. Naime, obje su već drugu godinu zaredom Top čitačice te su obje sudjelovale i dobile nagradu na natječaju Knjiga i ja koji je organizirala školska knjižnica.

Petra dolazi iz Bocanjevaca te u slobodno vrijeme osim čitanja rado gleda filmove i serije te se druži s prijateljima. Uvijek vedra i nasmijana, Petra je talentirana za pjevanje te je marljiva učenica.

Ema dolazi iz Belišća. Kada ne obavlja svoje školske obveze, gleda filmove i serije, druži se s prijateljima. Kao i njezina kolegica, Ema je nadarena u području glazbe i članica je školskoga zbora. Osim što odlično pjeva, Ema svira nekoliko instrumenata. Članica je Amaterskoga kazališta Belišće.

Sofija dolazi iz Valpova. Pored čitanja, njezini su hobiji pjevanje i gluma. Članica je školskoga zbora i Amaterskoga kazališta Belišće. Osvojila je drugo mjesto sa školskim zborom naše škole 2019. godine na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu.

Ema i Sofija 2019. su godine glumile i u prvoj predstavi  na engleskome jeziku u Amaterskom kazalištu Belišće pod nazivom Under Pressure.

Iako je nastava bila online, ove su tri zvjezdice dolazile u školu i često satima ondje ostajale. No, na kraju se trud ipak isplatio te su djevojke odlično napravile sve materijale za projekt  „10 škola – 10 umjetnika“.

Projekt je za sve tri bio novo iskustvo koje ih je naučilo kako je i u vrijeme pandemije važno biti kreativan i sretan.