DESET ŠKOLA – DESET UMJETNIKA

DESET ŠKOLA – DESET UMJETNIKA

22. prosinca 2018.

Naša je škola i ove godine sudjelovala u projektu Moderne galerije u Zagrebu, pod nazivom “Nikola Mašić – plemeniti realist”, održanom u ponedjeljak 17. prosinca 2018. godine. Istoimena izložba otvorena je u Modernoj galeriji u razdoblju od 18. prosinca 2018. godine do 10. veljače 2019. godine.

Školu su predstavljale naše učenice Paula Strugačevac i Barbara Abramić iz 4. a te Labina Đuranić iz 3. a, pod vodstvom profesorice likovne umjetnosti Marije Jelkić. U projektu su sudjelovale i srednje škole iz Zagreba, Osijeka, Zadra, Splita, Varaždina, Rijeke i Dubrovnika. Svaka je od škola imala zadanu temu, vezanu za našeg umjetnika Nikolu Mašića, na temelju koje je trebala pripremiti prezentaciju i radionicu.

Tema je naše prezentacije i radionice bio Mašićev herbarij. Radionicu smo osmislili na način da svatko od učenika temperama naslika živi model, koji je u ovom slučaju bila bundeva. Zanimljivo je napomenuti da je bundeva putovala od Valpova do Zagreba te svoj put završila u Rijeci, naime jedna od učenica je izrazila želju da bundevu odnese svojoj “noni” u Rijeku.

Naša je pustolovina započela putovanjem vlakom, u nedjelju u rano poslijepodne, što je za dvije naše učenice bilo prvo takvo iskustvo. Tijekom dva noćenja, odsjeli smo u hostelu Shappy čije nas je osoblje ljubazno dočekalo, a mi smo ostali oduševljeni uslugom, interijerom, eksterijerom te lokacijom. Slobodno vrijeme u Zagrebu iskoristili smo za uživanje u čarima Adventa i svemu što Zagreb nudi.

Drago nam je što smo sudjelovali u ovom projektu te se radujemo budućim takvim projektima koji sa sobom donose mnoga poznanstva, nova znanja i lijepa iskustva.

Labina Đuranić, 3. OG a