DABAR – 2019./2020.

DABAR – 2019./2020.

18. studenoga 2019.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, nije potrebno informatičko predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Ciljevi natjecanja su: širenje i popularizacija računalstva i informatike, razvoj računalnog razmišljanja kod učenika i usporedba znanja iz područja računalnih znanosti i informacijskih tehnologija između učenika u Hrvatskoj i svijetu.

Srednja škola Valpovo se i ove godine uključila u provedbu ovog projekta. Natjecanje se odvijalo u razdoblju od 11. do 15. studenoga 2019. Svi sudionici natjecanja dobili su diplome o sudjelovanju u digitalnom obliku koje su preuzeli iz sustava za natjecanje. Najboljih 10% sudionika u svakoj kategoriji je dobilo posebno priznanje za najbolje rezultate.

Aktiv informatike