BESPLATAN LIJEČNIČKI PREGLED

BESPLATAN LIJEČNIČKI PREGLED

18. lipnja 2021.

Poštovani roditelji i učenici,

dostavljamo vam popis zanimanja za koja će Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek ove godine financirati liječničke preglede za upis učenika (1. razred srednje škole) u deficitarna zanimanja:

· Vozač motornog vozila (liječnički pregled samo u Osijeku u Poliklinici, pregled u 7.00 sati natašte)
· Zidar
· Stolar
· Bravar
· Strojobravar
· Vodoinstalater
· Plinoinstalater
· Elektroinstalater
· Mesar
· Kuhar

Učenike, koji ostvaruju pravo upisa, slobodno možete uputiti na našu adresu: Kneza Trpimira 2, soba 31 ili u najbližu ispostavu Zavoda za zapošljavanje (Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Našice, Valpovo) po uputnicu za besplatni liječnički pregled u medicini rada.

Za područje Donjeg Miholjca i Našica, zajedno s Đuđenovcem radi se o Ustanovi za zdravstvenu skrb Intermed, na adresi u Našicama Bana Jelačića 15 (preko puta Doma Zdravlja Našice), nakon čega će točan termin pregleda dogovoriti na broj telefona 550-677 (sestra Margareta).

Za područje Osijeka, Valpova, Belog Manastira i Đakova radi se o Poliklinici Turjak, na adresi u Osijeku, J. J Strossmayera 163 te će točan termin pregleda dobiti po zaprimljenoj uputnici.

Na liječničke bi preglede trebali ponijeti od svojih liječnika obiteljske medicine potvrdu koja uključuje ispis iz kartona te popratnu medicinsku dokumentaciju ukoliko ju posjeduju.

Samo bi htjeli istaknuti i jednu specifičnost u vezi učenika s teškoćama u razvoju koji su srednju školu upisali na temelju našeg mišljenja, naime u publikaciji za upis učenika s teškoćama u razvoju (str. 9) s web-stranice www.upisi.hr stoji:

“Pri upisu u jedan od programa obrazovanja/zanimanja, za koje kandidat s teškoćama u razvoju posjeduje stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, kojem je prethodilo stručno mišljenje nadležnoga školskog liječnika, nije potrebno posjedovati uvjerenje – potvrdu o ispunjavanju zdravstvenih zahtjeva nadležnoga školskog liječnika, odnosno liječničku svjedodžbu medicine rada, a koje su predviđene za pojedini program obrazovanja.”

Prema tome, učenici s našim mišljenjem ne trebaju ići na pregled kod liječnika medicine rada.

Lijep pozdrav,

Katarina Katulić| Rukovditeljica, Odsjek profesionalnog usmjeravanja i obrazovanja | +385 (31) 252 526 | +385 (31) 252 375 (fax) |
HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE | Regionalni ured Osijek | Kneza Trpimira 2, 31 000 Osijek