BE BETTER

BE BETTER

16. listopada 2018.

10.10.2018. godine oko sedam sati ujutro krenuli smo prema Varaždinu u posjet „BERNARDA KREVETI I MADRACI“. Časopis „Poduzetnik“ koji je nositelj projekta Be Better nam je omogućio ovaj posjet.

Kada smo stigli, dočekala nas je gospođa Bernarda Cecelja i dio njezinog tima koji su nam kratko predstavili kako su došli do željenog cilja. Proizvodnjom visoko kvalitetnih kreveta, madraca, jastuka i pokrivača za hotele, pansione, apartmane i dom, Bernarda se kao brzorastuća hrvatska tvrtka u svojih dvadesetak godina postojanja, uspješno pozicionirala na domaćem i stranim tržištima. Politika poduzeća temelji se na poticanju zdravlja, ekologije, održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Bernarda nam je ispričala da jako brinu o okolišu, odnosno sav svoj otpad koriste za svoje poslovanje.

Visoku poziciju na domaćem i stranim tržištima održavaju i stalnim unapređivanjem odnosa prema kupcima, izborom dobavljača te dogradnjom i provjerom postojećih sustava kvalitete u skladu s najvišim svjetskim standardima. Proizvodni asortiman sastoji od kreveta i madraca namijenjenih korištenju u hotelima, pansionima i apartmanima. Daljnji segment asortimana su kreveti i madraci za individualne potrebe koji pružaju mogućnost kombiniranja različitih konstruktivnih oblika i dimenzija ležaja prema osobnim karakteristikama i željama korisnika. Posebna pažnja posvećuje se proizvodnji madraca u okviru dječjeg programa pod motom “Najbolje za naše najmilije”. Bernarda je članica Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotelijera, kojima nudi posebne uvjete pri nabavci proizvoda i usluga Bernarda. Također, njihovi se proizvodi nalaze u medicinskim ustanovama, manjim hotelima i apartmanima te obiteljskim kućama i domovima. Preko 25 godina iskustva u proizvodnji kreveta i madraca Bernarda Cecelja oplemenila je suvremenim znanstvenim inovacijama da bi nastali proizvodi koji osiguravaju dobar san za zdrav život. S ciljem izravnog plasmana svojih proizvoda, tvrtka posjeduje i vlastita specijalizirana prodajna mjesta u Zürichu, Moskvi, Bjelorusiji, Beogradu, Skopju i naravno nekoliko salona u Hrvatskoj.

Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo tri puta ju je proglasilo najboljom poduzetnicom godine. U 2014. godini gospođi Cecelji dodijeljena je nagrada za životno djelo u poduzetništvu “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u jugoistočnoj Europi. Nakon ugodnog predstavljanja tvrtke prošli smo kroz cijelu proizvodnju, skladište, šivaonu, pakiranje gdje smo vidjeli od početka do kraja kako nastaje madrac. Gospođa Bernarda htjela nas je motivirati i pokazati da ako nešto želimo, moramo raditi i raditi. Teško je doći do željenog cilja, ali uz puno volje i entuzijazma, sve se može. Nakon toga, otišli smo na drugi kraj Varaždina gdje smo vidjeli kako se režu spužve s kojima se pune jastuci, jorgani,… Tamo se sve reže po određenim dimenzijama. U sklopu tvornice imaju svoje reciklažno dvorište gdje oni rade punjenja za svoje proizvode. Kada smo sve obišli i vidjeli, imali smo priliku pitati sve što nas zanima. Naposljetku, uputili smo se na ručak u Varaždinske toplice gdje gospođa Bernarda ima svoj vlastiti restoran. Ugodno smo se smjestili te ručali. Družili smo se svi zajedno te nakon ručka, puni dojmova, krenuli prema svojim kućama. Svi smo bili zadovoljni, a gospođa Cecelja nam je poklonila jastuke i male plišance kako bi nam ovo iskustvo zauvijek ostalo u sjećanju.

 

Tara Branković, 4.ek