5. DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA U ŠIBENIKU

5. DANI STRUKOVNIH NASTAVNIKA U ŠIBENIKU

17. lipnja 2021.

Peti po redu Dani strukovnih nastavnika održani su u Šibeniku od 15. do 18. lipnja 2021. godine, organizirani u hibridnome modelu – dio uživo, a dio online. Događanja uživo odvijala su se sukladno epidemiološkim mjerama. Svečano ih je otvorio ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs.

Cijeli događaj trajao je ukupno četiri dana, unutar kojih su se izmijenile dvije manje skupine sudionika na način da je prva skupina sudionika (Obrazovni sektori: Geologija, rudarstvo, nafta i kemijska tehnologija, Grafička tehnologija i audiovizualne tehnologije, Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija, Elektrotehnika i računalstvo, Graditeljstvo i geodezija, Promet i logistika te Zdravstvo i socijalna skrb) prisustvovala događanju 15. i 16. lipnja, dok je druga skupina sudionika (Obrazovni sektori: Poljoprivreda, prehrana i veterina, Šumarstvo, prerada i obrada drva, Tekstil i koža, Ekonomija, trgovina i poslovna administracija, Turizam i ugostiteljstvo te Osobne, usluge zaštite i druge usluge) prisustvovala 17. i 18. lipnja 2021. godine. Obje skupine nastavnika mogle su pratiti plenarna predavanja (15. i 18. lipnja) u virtualnom okruženju.

U četiri dana sudjelovalo je preko 300 nastavnika strukovnih predmeta i 31 predavača te se održalo 40 predavanja i radionica.

Iz sektora Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija sudjelovali su profesori Dejan Mićan i Saša Mrkonić, a iz sektora Ekonomija, trgovina i poslovna administracija Svjetlana Barišić, Marija Jutriša i Nikolina Štimac Puž.