2. ONLINE MOBILNOST – BEFORE IT IS TOO LATE

2. ONLINE MOBILNOST – BEFORE IT IS TOO LATE

13. listopada 2023.

Online mobilnost u organizaciji škole BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi, Bursa, Turska, održala se 10.10.2023. od 9.00 do 11.00 sati. Sudjelovale su sve škole partneri pa tako i Srednja škola Valpovo. Našu školu su predstavljali učenici Marko Kajunić, Laura Sitarić, Karla Cvetković i Jakov Dandić pod vodstvom profesora Željka Štanfelj.

Učenici su za ovu mobilnost trebali osmisliti i obraniti svoju ideju koju su dobili zadanu u igri 6 Razmišljajućih šešira. Svaka škola je dobila različitu boju šešira koji je predstavljao neku temu; bijeli – znanje (Bukurešt), crveni – emocije (Nazilli), crni – negativnost (Vaslui), žuti – pozitivno (Tarnow), zeleni – kreativnost (Valpovo), plavi – organiziranost (Bursa). Učenici su trebali napraviti i izložiti prezentaciju u kojoj brane svoje mišljenje o nuklearnoj energiji. Naša škola se trebala fokusirati na alternativne izvore energije koji se mogu koristiti umjesto nuklearne.

Nakon učeničkog izlaganja slijedilo je glasovanje u kojem su članovi žirija iznijeli svoje bodovanje a i učenici su također glasali za svoje favorite.

Pobijedio je tim iz Poljske. Naši učenici su dostojno predstavljali našu školu, napravili vrlo kvalitetnu prezentaciju i na kraju na „solidnom“ engleskom izložili svoju temu.

Erasmus projektni tim

Wordpress Gallery Plugin Free