Dan sigurnijeg interneta


Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu drugog mjeseca.
Europska komisija pokrenula je program 1999. godine a cilj im je bio pomoći roditeljima i učiteljima znanjem i instrumentima potrebnim za osiguravanje sigurnosti na Internetu.
Dan sigurnijeg interneta, jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, promovira odgovorno korištenje online tehnologije i mobilnih telefona, s posebnim naglaskom na korištenje tih tehnologija među djecom i mladima. Svake godine se milijuni ljudi diljem svijeta udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu

Poveznice na stranice:


Youtube kanal MUP-a:


AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA:


2020. / 2021. – Sloboda govora na internetu: što je prihvatljivo, a što ne?

Ove se godine Dana sigurnijeg interneta obilježava 9. veljače. Moto je isti kao i prethodnne dvije godine: „Zajedno za bolji Internet“. Ttema koju su obrađivali prvi razredi gimnazije i tehničari za elektroniku je “Sigurnost na internetu, što je prihvatljivo a što ne?”. Učenici su sami birali digitalni alat u kojem će obraditi tu temu kao i aplikaciju u kojoj će raditi. Izrađivali su plakate, web stranice ili video uratke. Neke od njihovih radova možete vidjeti u nastavku.

 


2019. / 2020. –

 


2018. / 2019. –

 


2017. / 2018. – Elektroničko nasilje i ovisnost o internetu

Dan sigurnijeg interneta obilježili smo 6. veljače. Moto ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je bila: „Stvaraj, poštuj i poveži se! Bolji Internet počinje s tobom!“ Zadatak učenika prvog razreda ekonomista i drugog razreda prodavača je bio da u parovima u digitalnom alatu toondoo.com izrade strip kojim na zgodan i šaljiv način mogu potaknuti svoje vršnjake na oprez i razmišljanje prilikom korištenja interneta. Teme koje su obrađivali su: elektroničko nasilje ili ovisnost o internetu. Učenici su se odlično snašli u tom digitalnom alatu i kreirali zanimljive i poučne stripove.