NAŠI UČENICI SU POBJEDNICI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA U KROSU I ODLAZE NA DRŽAVNO NATJECANJE U POREČ

NAŠI UČENICI SU POBJEDNICI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA U KROSU I ODLAZE NA DRŽAVNO NATJECANJE U POREČ

24. listopada 2021.

Dana 21.listopada 2021. godine u Športskom parku u Valpovu započela su Županijska natjecanja u ovoj školskoj godini. Održano je natjecanje u krosu, a naša škola  bila je domaćin učenicima srednjih i osnovnih škola u muškoj i ženskoj konkurenciji ( osnovne škole 7. i 8. razredi te 5. i 6. razredi).

Na natjecanju je sudjelovalo 13 ekipa u konkurenciji učenica i učenika srednjih škola i 28 ekipa u konkurenciji učenika i učenica osnovnih škola. Lijepo vrijeme i označena staza bili su dobar preduvjet za jedno sjajno natjecanje. Pobjedničke i drugoplasirane  ekipe odlaze na državno natjecanje koje će se organizirati u Poreču 24. i 25.studenoga 2021. godine. Učenici srednjih škola trčali su 2000 m, učenice 1600 m.

Konačni poredak:

Učenici:

 1. Srednja škola Valpovo    
 2. Gimnazija Đakovo
 3. I.Gimnazija Osijek
 4. Elektrotehnička i prometna škola Osijek
 5. Prva srednja škola Beli Manastir
 6. Srednja škola Našice
 7. Srednja škola Donji Miholjac

Učenice:

 1. III. Gimnazija Osijek
 2. Ekonomska i upravna škola Osijek
 3. Gimnazija Đakovo
 4. Srednja škola Našice
 5. Gimnazija Beli Manastir
 6. Srednja škola Valpovo

Odličan rezultat naših učenika nije nas iznenadio jer smo ovu ekipu pripremali i za prošlu školsku godinu, ali zbog Covida 19 natjecanja nisu održana. Koliko su učenici bili spremni za dobar rezultat govori i podatak da smo odradili nekoliko testiranja u dvorani i na samoj stazi za natjecanje i željno su čekali samo natjecanje. Rezultati testiranja bili su  odlični i znali smo da smo među najboljima. Odlična taktika u samom natjecanju ( suradnja svih članova ekipe da se drže zajedno i da prate kako se ponašaju ostale ekipe ) dala je rezultate. Na kraju natjecanja imali smo pobjednika- Miroslav, 4.-Danijel , 9. Karlo i 12. Leon. U odnosu na drugoplasiranu ekipu imamo 7 bodova prednosti što je u krosu velika razlika.

Predstavnici naše škole su : Miroslav Pavlović ( 2.og.b ), Danijel Jovinac ( 4.og.b ), Karlo Đurin ( 4.ek ), Leon Milišić Zečević ( 3.el ), Roko Markota ( 2.og.b )  i Domagoj Kučinac ( 2.te ). Voditelj ekipe: Darko Bošnjak, prof. savjetnik

Naše učenice nisu bile  uspješne kao učenici, ali su u jakoj konkurenciji ostvarile dobre rezultate. Ekipu su činile:Ana Funtak ( 3.ek ), Laura Zajček i Karla Košutić( 1.og), i Rabije Tanaj ( 3.ek ). Voditelj ekipe: Boris Šimić, prof. mentor

Čestitamo našim učenicima i želimo im da u Poreču ostvare što je moguće bolji rezultat.