Erasmus+ KA2 2019./2021. – One the way to the future 

Naziv projekta: On the way to the future (Put u budućnost)

Nadležnost: FR01 Agence Erasmus+ France – za Francusku
Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) – za Hrvatsku

Nositelj projekta: Srednja strukovna škola – Lycée Anne Veaute, Castres, Francuska

Partneri u projektu: Srednja škola Valpovo (Valpovo, Hrvatska); Liceul Teoretic Solomon Halita, Rumunjska; Mavikent Mustafa Ayse Acarbulut Anadolu Lisesi, Turska i Profesionalna gimnaziya po ikonomicheska informatika “Dzhon Atanasov”, Bugarska

Program: Erasmus+  za 2019./20. godinu (program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport)

Potprogram: Ključna aktivnost 2  – suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

Aktivnost: Školska strateška partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Broj projekta: 2019-1-FR01-KA202-063096

Ukupna vrijednost projekta: 106.685,00 EUR (Srednja škola Valpovo – 15.580,00 EUR)

EU financiranja: 100%

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Početak projekta: 1.rujna 2019.

Završetak projekta: 31.kolovoza 2021.

Vrijeme i mjesto mobilnosti:

 • 6. – 11. siječnja 2020., Castres, Francuska (3 nastavnika – uvodni sastanak)
 • ožujak/travanj 2020., Trgovište, Bugarska (8 učenika, 2 nastavnika)
 • studeni/prosinac 2020., Valpovo, Hrvatska (svi nastavnici i učenici uključeni u projekt)
 • ožujak / travanj 2021., Denizli, Turska (3 nastavnika – završni sastanak)

Ciljevi projekta: Cilj projekta je stvaranje snažne i duboke veze između pružatelja usluga obrazovanja i osposobljavanja, rad na promicanju zapošljivosti, doprinos stvaranju novih vodiča, korisnih materijala i metoda strukovnog i općeg obrazovanja kao što su: poticanje inovacija u nastavnoj praksi, izvrsnosti i internacionalizacija škola (posebno poboljšanom transnacionalnom suradnjom između nastavnika i učenika), stvaranje obrazovnih alata (osobito IT alata) koji bi se podijelili što većem broju edukatora, promocija učenja za učenje i dr.

Stranice projekta:


 

Poveznice na stranice:
Erasmus+Objave u medijima:

Castres

Valpovština.info


AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA:


SASTANAK PROJEKTNOG TIMA SŠ VALPOVO

Sastanak je održan 22. rujna u 19:00 sati, a sastanku su prisustvovali: K. Vukelić, glavni koordinator projekata SŠ Valpovo, D. Šovagović, T. Weigand, M. Markota, A. Arsenić J. Iličić, K. Najcer Bračevac, R. Jokić, V. Kajganić, M. Jutriša i D. Mikić.

Na samom su početku koordinatori projekata koji su u tijeku podnijeli izvještaj o statusu projekta. Razgovaralo se o planiranim aktivnostima za razdoblje koje dolazi. Bilo je riječi o problemima koji prate profesore prilikom organiziranja mobilnosti (financijski problemi koji se odnose na transfer učenika i profesora).

Na samom su kraju sastanka lanolin projektnoga tima podijelili zaduženja oko pripreme i obilježavanja Erasmus dana u našoj školi.

Wordpress Gallery Plugin Free

ZADNJA MOBILNOST PROFESORA U SKLOPU PROJEKTA „ON THE WAY TO THE FUTURE“

U razdoblju od 30. svibnja do 2. lipnja profesorice Snježana Krnjajić-Lerinc i Tamara Vuković bile su na mobilnosti u Kumluci, gradu koji se nalazi 90 km od Antalije u Turskoj.

Prvi dan posjetili smo školu domaćina „Mavikent Mustafa-Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi“, gdje su nas njihovi učenici dočekali s personaliziranim poklonima te ukusnim delicijama koje su sami pripremili. Prvi je dan ponajviše bio obilježen sastankom o završnim proizvodima projekta, odnosno o smjernicama za izradu istih. Završni su proizvodi letak, kalendar koji obuhvaća sve mjesece mobilnosti te tri videa – „Come to our region because…“, „How to keep students in school“ i „Final video“. Između ostalog, na tome smo sastanku odabrali slike za kalendar, metodom oluje mozgova osmislili nekoliko slogana projekta te definirali daljnje zadatke i obaveze. Isti smo dan posjetili ruševine u Rhodiapolisu, drevnom gradiću 2,5 km od Kumluce. Drugi dan uputili smo se u Antaliju, najveći grad na mediteranskoj obali Turske. Osim obilaska grada, imali smo priliku probati i kupiti tradicionalne turske slastice te osjetiti atmosferu turskih bazara. Treći dan smo na izletu brodom posjetili Adrasan i Suluadu te se okupali u Sredozemnom moru. Četvrti smo se dan oprostili od svojih partnera te se uputili na povratak u rodnu grudu.

Malo je reći da je zadnja mobilnost u Turskoj bila zadovoljavajuća – od same organizacije aktivnosti i uspješne suradnje s našim partnerima do prekrasnih prizora i ostalih čudesa koja nam je turska kultura imala za ponuditi.

Tamara Vuković, prof.

Wordpress Gallery Plugin Free

MOBILNOST U BUGARSKOJ „ON THE WAY TO THE FUTURE“

Nakon prvog sastanka u Francuskoj te domaćinstva u sklopu projekta ERASMUS + KA2: „On the way to the future“ (2019-1-FR01-KA202-063096), došlo je vrijeme i za putovanje s našim vrijednim učenicima u grad Trgovište u Bugarskoj. Osim Hrvatske i Bugarske, u projektu sudjeluju i profesori i učenici iz Francuske, Rumunjske i Turske.

Zajedno s profesoricama Snježanom Krnjajić-Lerinc i Tamarom Vuković, učenici Marko Ajduković (1. OG), Laura Zajček (1. OG), Marko Kajunić (1. OG), Borna Pavić (2. OG b), Laura Kupanovac (3.OG b), Petra Cvenić (3.OG Aa), Lucija Huis (3.OG Aa) i Ana Bošnjak (3.OG A), 10. travnja krenuli su na šesnaestosatni put prema Trgovištu. Iako popraćen neobičnim vremenskim uvjetima – suncem, kišom i snijegom, put je prošao ugodno i zabavno.

Prvi dan mobilnosti u Trgovištu bio je posvećen predstavljanju učenika putem unaprijed kreiranih videa pod nazivom „Who am I?“, nakon čega je slijedio odabir onih najboljih. U mnoštvu kreativnih i zabavnih videa, naša učenica Laura Zajček svojim je simpatičnim pristupom i prštavom energijom osvojila 2. mjesto. Drugi dan bio je obilježen kulturnim i turističkim sadržajima – otputovali smo u prvu prijestolnicu Prvog bugarskog carstva – Plisku, gdje smo posjetili Dvorište ćirilice. Isti dan obišli smo i najveći bugarski grad na Crnom moru, Varnu, koja je glavna turistička destinacija Bugarske, ali i jedan od najstarijih europskih gradova. Naravno, Varna nas je najviše oduševila prekrasnom obalom i morem. Treći dan bio je rezerviran za brojne radionice. Jedna od njih bila je i glavna tema našeg projekta – „How to keep students in school“, gdje su učenici na temelju grupnih radova prezentirali svoje zanimljive zaključke o tome kako zadržati učenike u školi. Isti dan učenici su sudjelovali u radionici izrade nakita te smo imali priliku putem videa „Come to our region because…“, kojeg su napravili naši učenici, prezentirati Slavoniju, kao i gledati video uratke učenika naših inozemnih partnera. Dan smo završili razgledavanjem Trgovišta te opuštanjem kraj jezera Borovo oko. Četvrti dan otputovali smo u Veliko Trnovo, danas važno administrativno, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte sjeverne Bugarske, a posebno nas se dojmio obilazak tvrđave Tsarevets. Nakon četri dinamična dana, ovaj puta bez kiše i snijega, krenuli smo put Valpova obogaćeni novim znanjima i lijepim iskustvima.

Tamara Vuković, prof.

Wordpress Gallery Plugin Free

SASTANAK ŠKOLSKOG PROJEKTNOG TIMA

U četvrtak, 21. travnja 2022., održan je koordinacijski sastanak Školskog projektnog tima. Sastanak su vodili Svjetlana Kalpić, ravnateljica škole i Krunoslav Vukelić, glavni koordinator školskih projekata.

Ravnateljica i glavni koordinator su članove Školskog projektnog tima podsjetili na važne detalje vezane uz provođenje mobilnosti i organiziranje domaćinstva, a koordinatori svakog projekta su upoznali ostale članove sa statusom projekta, odrađenih mobilnostima i preostalim događanjima vezanima uz projekt.

Zaključeno je kako su projekti izuzetno važni za život naše Škole. Učenici vole sudjelovati u aktivnostima vezanima uz projekte, a profesori vrijedno odrađuju svoja zaduženja.

Na radost učenika i profesora, Škola je ostvarila partnerstvo u dva nova projekta.

Wordpress Gallery Plugin Free

KOORDINACIJSKI SASTANAK

28. veljače 2022.

Održan je još jedan sastanak koordinatora Erasmus+ projekata Srednje škole Valpovo. Sastanku su nazočili: S. Kalpić, K. Vukelić, S. Čehić Turalija, M. Jutriša, B. Puljek, M. Markota, T. Weigand, V. Gadanec i J. Iličić.

Sastanak je vodio glavni koordinator Erasmus+ projekata u našoj školi, prof. Krunoslav Vukelić, a dnevni je red bio:

 1. Provedba Erasmus+ projekata
 2. Financijski dijelovi projekta
 3. Odabir sudionika
 4. Trenutno stanje projekata
 5. Novi projekti

SREDNJA ŠKOLA VALPOVO – DOMAĆIN ERASMUS PROJEKTA KA2 „ON THE WAY TO THE FUTURE“

Naša je škola još jednom pokazala dobrodošlicu u domaćinstvu Erasmus + projekta KA2  pod nazivom On the Way to the Future (Put u budućnost) u razdoblju od 7. do 11. ožujka 2022. godine u sklopu kojega sudjeluju zemlje partneri: Francuska, Rumunjska, Bugarska, Turska i Hrvatska. Ključna je aktivnost projekta suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse, a koordinatorice su projektnoga tima profesorice Tihana Weigand, Jasna Iličić, Snježana Krnjajić, Tamara Vuković i Jasna Vuković.

Cilj je projekta rad na promicanju zapošljavanja, doprinos stvaranju novih radnih mjesta, korisnih materijala i metoda strukovnoga i općega obrazovanja kao što su poticanje inovacija u nastavnoj praksi, stvaranje IT obrazovnih materijala i promocija učenja za učenje.

U  projektnim su aktivnostima promicanja škole sudjelovali i pomagali naši vrijedni i dragi učenici (doček gostiju, donošenje kolača, priprema i uređivanje učionice, rad na prezentaciji i predstavljanju škole i sl.), a to su Luka Vukelić, Sofija Mihaljević, Sara Mabić, Katarina Runje, Petra Valdin, Ema Vujičić, Laura Kupanovac, Nea Pohižek, Petra Cvenić, Lucija Huis, Željka Kobzi, Sara Berak, Ana Bošnjak, Lucian Vranković, Ema Kvorka, Lucija Đurakić, Ivan Balažić i Emil Momčilović.

Našim smo gostima, učenicima i njihovim nastavnicima, pripremili i organizirali razne aktivnosti od  zanimljivih i kreativnih radionica pa sve do putovanja u Osijek, Park prirode Kopački rit i Zagreb.

Ponedjeljak, 7. ožujka za učenike i profesore počeo je program u prijepodnevnim satima. Zajedno s našim učenicima, gosti su došli do škole gdje su ih dočekali domaćini učenici, nastavnici i ravnateljica Svjetlana Kalpić.  Nakon uvodnoga pozdrava dobrodošlice u Valpovo i našu školu, goste smo poveli u razgledavanje učionica, kabineta, zbornice i drugih školskih prostora. Uslijedio je obilazak valpovačkoga trga i okolice. Kako je došao velik broj sudionika (njih četrdeset i dvoje), učenici domaćini pri obilasku grada podijelili su se u manje skupine kako bi gostima što jednostavnije pokazali gdje su mjenjačnica, ljekarna, kafići i trgovine. Nakon stanke za ručak, u poslijepodnevnim satima u našoj su se školi nastavile promocijske aktivnosti. Svaka je zemlja partner kao zadatak imala predstaviti svoju zemlju, grad i školu. Nakon svih aktivnosti toga dana, druženje je nastavljeno u Villi Valpovo.

Utorak, 8. ožujka u prijepodnevnim satima gosti su obišli Dvorac Prandau-Normann, simbol Valpovštine, uz stručno vođenje kustosa Stjepana Vidakovića. Poslijepodnevni su sati, nakon podnevne stanke, bili posvećeni odabiru logotipa ovoga projekta uz radionicu u kojoj su sudjelovali svi naši uključeni učenici i gosti, a tema se odnosila na kratak osvrt o budućim i perspektivnim zanimanjima te što njihova regija nudi mladim ljudima kako bi se lakše zaposlili. Nekolicina je učenika iz svakoga tima izrazila svoje viđenje budućnosti radnih mjesta te prijedloge kako ih zadržati.

Srijeda, 9. ožujka organizirali smo edukativnu radionicu, a predavač je bio mr. sc. Igor Medić,  ravnatelj poduzetničkoga inkubatora BIOS u Osijeku. Tema je radionice kako dati najbolje od sebe u onome što svakodnevno radimo te kako se postaviti u određenim životnim situacijama. Poslije predavanja zadatak je bio osmisliti svoj vlastiti „small business“ koji bi bio uspješan. Ideje svih učenika bile su odlično osmišljene i prezentirane.

Nakon podnevne stanke, predvečer su se svi okupili u Kazališnoj kavani u Belišću gdje ih je

dočekala prof. Snježana Krnjajić  sa svojom plesnom radionicom Zumba. Učenici i nastavnici veselo su prihvatili sve plesne korake i ritmove te su se ugodno i zabavno proveli.

Druženje s našim gostima nastavilo se i u četvrtak, 10. ožujka. Polazak u Osijek bio je u jutarnjim satima. Nakon dolaska, obišli smo Tvrđu uz stručnu pratnju vodiča koji je gostima prezentirao povijest važnih znamenitosti grada. Obišli smo glavni gradski trg gdje smo posjetili osječku konkatedralu sv. Petra i Pavla te smo imali slobodno vrijeme za samostalno razgledavanje. Poslijepodne smo krenuli put Baranje na turističku turu po Parku prirode Kopački rit . Vožnja brodom, unatoč hladnoći, bila je ugodna u društvu naših prijatelja gostiju, kao i pogled na neprobuđenu prirodu. Posjetili smo i etno selo Karanac u kojemu smo vidjeli starinske ambare i uspomene na stare zanate minulih vremena. Zadnje odredište bilo je restoran i vinarija „ Josić“ u naselju Zmajevac. Ondje su gosti imali priliku kušati neke od slavonsko-baranjskih specijaliteta i sudjelovati u degustaciji vina. Nakon večere, gostima su bile svečano podijeljene diplome za sudjelovanje u projektu, a potom smo se, sretni i zadovoljni zaputili u Valpovo.

Petak, 11. ožujka – nakon našega cjelodnevnog druženja proteklih dana, došao je i posljednji – odlazak u naš glavni grad. Po dolasku u Zagreb, uputili smo se na Trg bana Josipa Jelačića na kojemu smo se divili njegovu slavnome kipu. Sunčan dan iskoristili smo za šetnju i vožnju uspinjačom sve do Gornjeg Grada uz pratnju turističkoga vodiča. Pogled, koji se od gore pružao, posebno nas se sve dojmio. Nažalost, prijatelji iz Turske i Francuske morali su nas napustili jer su imali letove za svoje države, a mi smo nastavili našu avanturu sve do crkve svetoga Marka. Pred kraj naše pustolovine, obišli smo i Muzej iluzija koji je mnoge zainteresirao i dokazao da sve u životu možemo gledati i iz drugoga kuta. Povratak u Valpovo nastavili smo druženjem i oproštajem s našim prijateljima Rumunjima i Bugarima. Bilo nam je zadovoljstvo pružiti im nezaboravan boravak u Hrvatskoj (to su njihove riječi) i zahvalni smo na svemu što smo proživjeli. Sa sigurnošću možemo reći, taj dan bio je obasut jakim i toplim zagrljajima, riječima hvale, čak i ponekom suzom… Ostvarili smo svoj cilj, a to je zajedništvo kojega u današnjem vremenu vidno nedostaje. Ovi će nam prijateljski susreti među zemljama partnerima u projektu još dugo ostati u trajnom i lijepom sjećanju.

Zašto svijet ne bismo učinili šarenijim? Obojimo Zemlju zajedništvom, ono pokreće svijet 😊!

Učenici Sara Mabić, Sofija Mihaljević, Sara Berak, Ana Bošnjak, Laura Kupanovac

i Nea Pohižek u suradnji s profesoricama Jasnom Iličić i Jasnom Vuković

Wordpress Gallery Plugin Free

SASTANAK ČLANOVA ŠKOLSKOG PROJEKTNOG TIMA

13. prosinca 2021.

Glavni je koordinator Erasmus projekata u kojima sudjeluje naša škola, prof. Krunoslav Vukelić, 13. prosinca 2021. održao sastanak sa školskim projektnim timom. Sastanku su prisustvovale profesorice T. Weigand, S. Čehić Turalija i J. Iličić. Profesorica M. Jutriša je u to vrijeme bila na mobilnosti u Rumunjskoj u sklopu projekta Kodiranje robota – jezik budućnosti te je opravdano odsutna.

Glavna je tema sastanka bila vođenje financija projekata te se sastanku priključio i voditelj računovodstva škole – Željko Srakić, bacc.oec., te je voditeljima projekata dao na uvid kompletnu financijsku dokumentaciju vezanu uz pojedini projekt. Dogovoren je način vođenja financija koji će biti pregledniji te tako omogućiti jednostavnije planiranje provođenja aktivnosti u projektu.

Iduće će razdoblje biti dosta izazovno za školski projektni tim jer su nam u rasporedu mobilnosti, ali i domaćinstva u pojedinim projektima. Provedba će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u državi, ali i u partnerskim zemljama. Budući ta je vrlo teško planirati iduća putovanja, u školi se ništa ne prepušta slučaju te se provode aktivnosti provedbe natječaja, planiranja mobilnosti i organiziranje domaćinstva za partnere.


SASTANAK ČLANOVA ŠKOLSKOG PROJEKTNOG TIMA

1. listopada 2021.

Školski se projektni tim okupio na još jednom zajedničkom sastanku. Sastanak je sazvala  ravnateljica Svjetlana Kalpić s ciljem podnošenja izvješća o učinjenim koracima u projektima u kojima sudjeluju učenici i profesori naše škole.

Na sastanku su bile koordinatorice projekata, a to su profesorice Marija Jutriša, Silvija Čehić Turalija, Tihana Weigand, Jasna Iličić, pedagoginje Zdenka Lončarić i Nina Huterer. Na dnevnom su redu bile trenutne aktivnosti u projektima i planovi za buduće razdoblje.  Glavni koordinator za projekte naše škole, profesor Krunoslav Vukelić, nije sudjelovao na sastanku jer je u to vrijeme sudjelovao na koordinacijskom sastanku projekta RCK Slavonika 5.1. 

Budući da su se projekti aktivirali početkom ove školske godine, naša je škola već odradila određene aktivnosti:

 • domaćinstvo i mobilnost (Portugal) u projektu Kodiranje robota- jezik budućnosti,
 • mobilnost (Poljska) u projektu A.R.T.I.S.T.,
 • mobilnost (Poljska) u projektu Susret tehnologije i kulturnog nasljeđa.

Krajem listopada su u planu dvije aktivnosti:

 • domaćinstvo u projektu Robotika i etika,
 • mobilnost (Turska) u projektu A.R.T.I.S.T.

Pred profesorima koji su uključeni u projekte je dosta aktivnosti u narednom razdoblju. Radi se na prikupljanju interesa učenika za projekte, provođenju natječaja i pripremi učenika za mobilnosti.

Wordpress Gallery Plugin Free

SASTANAK NA DALJINU O BUDUĆNOSTI PROJEKTA

U srijedu, 10. ožujka 2021., na inzistiranje sudionika projekta iz naše škole, održan je online sastanak o budućnosti projekta „On the way to the future“.

Sastanku, koji je organizirala koordinatorica projekta iz Francuske, pridružile su se kolegice iz Turske, Rumunjske i nakratko iz Bugarske te naši kolege Krunoslav Vukelić (koordinator projekata na nivou naše škole) i Tihana Weigand (koordinatorica projekta On the way to the future).

Tijekom sastanka dogvoreno je da će glavni nositelji projekta (Srednja strukovna škola – Lycée Anne Veaute, Castres, Francuska) zatražiti produljenje trajanja projekta. Svi će se ostali detalji o provedbi projekta dogovarati nakon dobivenog odgovora.

Partneri su razgovarali o različitim modalitetima provođenja učeničkih aktivnosti i o nadi da će se mobilnosti ipak uspjeti, uz odgodu, provesti.

Svi se partneri slažu da bi svima bilo draže aktivnosti provesti uživo, a ne online, ako to bude moguće.

Potaknuli smo partnere iz Francuske da riješe web stranicu projekta na što su se obavezali još u siječnju 2020., ali do sada nikakvi pomaci na tom planu nisu vidljivi.

Također se inzistiralo na novim Zoom susretima te na konkretnijim i ažurnijim odgovorima o projektu koje bi trebali pripremiti glavni nositelji projekta, kolege iz Francuske.


SASTANAK ČLANOVA ŠKOLSKOG PROJEKTNOG TIMA

18. veljače 2021.

Školski je projektni tim, kojega čine ravnateljica škole dipl. ing. S. Kalpić, glavni koordinator za projekte škole prof. K. Vukelić te koordinatorice Erasmus+ KA2 projekata profesorice M. Jutriša, S. Čehić Turalija  i J. Iličić (zamjenica profesorice T. Weigand), održao sastanak.

Teme su razgovora bili aktivni projekti Erasmus+ KA2 u našoj školi. Koordinatorice su ukratko prezentirale status projekta koji vode te su planirane daljnje aktivnosti na razini škole.

Wordpress Gallery Plugin Free


NASTAVAK AKTIVNOSTI

Usprkos pandemiji, projekt ide dalje.

Nakon prvog susreta (Francuska, koordinatori, zamjenici koordinatora, ravnatelji), isplaniran je i dogovoren drugi susret kod partnera u Bugarskoj.  Nažalost, do drugog susreta nije došlo uslijed „lockdowna“. Bez obzira na situaciju, učenici i profesori naše škole nastavljaju aktivnosti na projektu. Neke od aktivnosti su:

 • online radionice iz engleskoga jezika (nositelji profesori engleskoga jezika),
 • online radionice za upoznavanje sa zemljama partnerima (nositelji profesori geografije, ekonomije, umjetnosti…),
 • razredni su sati posvećeni raspravama o ranom napuštanju obrazovnog sustava, mogućnostima povratka u sustav obrazovanja i o mogućnostima zapošljavanja.

Aktivnosti će se nastaviti i u nadolazećem periodu u iščekivanju prave mobilnosti. Budući da su na Natječaju za sudjelovanje u projektu On the way to the future svoje mjesto osigurali i učenici koji su ove školske godine maturanti, slijede dogovori o njihovoj ulozi u Projektu s obzirom na moguće vrijeme provođenja Projekta.


REZULTATI NATJEČAJA PROJEKTA

Poštovani učenici SŠ Valpovo,

Natječaj za mobilnost u Bugarsku projekta “Na putu u budućnost” (“On the way to the future”) je završen. U prilozima naći ćete rezultate natječaja po razredima. Čestitamo najbolje rangiranim učenicima, a ostalima se zahvaljujemo na sudjelovanju i trudu i pozivamo sve, bez obzira bili oni odabrani za mobilnost u Bugarsku ili ne, na daljnje sudjelovanje u projektu koji traje do 2021.


NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU (MOBILNOST U BUGARSKU)

Dragi učenici Srednje škole Valpovo,
pozivamo vas na sudjelovanje u novom Erasmus+ projektu “ON THE WAY TO THE FUTURE” (“NA PUTU U BUDUĆNOST”) koji će se provoditi u šk.god.2019.-2021.. Projektom je predviđeno uključiti 10 učenika gimnazijskih razreda kroz mobilnost u Bugarskoj te kroz druženje sa zemljama partnerima koje ćemo ugostiti u Valpovu u listopadu 2020. Pozivamo vas da proučite dokumentaciju koja se nalazi u prilogu Natječaja te da započnete prikupljati svu potrebnu dokumentaciju koju ćete priložiti uz vašu Prijavu.
Prilikom odabira svih prijavljenih kandidata primjenjujemo razrađene kriterije bodovanja. Stoga vas pozivamo da se što više angažirate i na vrijeme prikupite sve što je potrebno, osobito dokumentaciju kojom možete ishoditi dodatne bodove.
Natječaj traje od 12.02.2020. do 24.02.2020.

ERASMUS+KA2: „PUT U BUDUĆNOST“ (“ON THE WAY TO THE FUTURE”)

Novu je kalendarsku godinu Srednja škola Valpovo otvorila s još jednim novim projektom u nizu.

Riječ je o Erasmus+KA2 projektu u trajanju od dvije godine (2019./2021.) Nositelj je projekta Srednja strukovna škola Lycée Anne Veaute iz francuskog grada Castresa.

U periodu od 7. do 11. siječnja 2020. održan je prvi sastanak svih partnera u ovome projektu. Prva je mobilnost odrađena u Castresu, a sudjelovali su partneri iz Rumunjske, Bugarske, Turske, Hrvatske i domaćina Francuske. Našu su školu predstavljale ravnateljica, Svjetlana Kalpić te dvije profesorice, Tihana Weigand i Jasna Iličić. Susret je odrađen u radnom ozračju, a bio je ispunjen radionicama tijekom kojih su profesori/partneri dogovorili teme i zadatke za nadolazeće mobilnosti. Osim radionica, domaćini su svoje goste/partnere upoznali s Castresom, ali i s kulturnim obilježjima u okolici (Albi, Gaillac). Nezaboravan je doživljaj ostavio obilazak grada Toulouse-a.

Iduća je mobilnost već u ožujku. Desetak će naših učenika gimnazijskog usmjerenja, uz pratnju voditelja projekta i nastavnika, svoja nova iskustva stjecati kod naših bugarskih partnera. Grad Trgovište u Bugarskoj je mjesto idućega radnog susreta. No, za našu je školu najvažniji dio ovoga projekta mobilnost u kojoj smo mi domaćini. U listopadu ove godine naša će škola ugostiti četrdesetak učenika i petnaestak nastavnika i ravnatelja iz partnerskih zemalja.

Radujemo se novim putovanjima, susretima, poznanstvima, iskustvima i suradnjama.

Školski projektni tim

Wordpress Gallery Plugin Free