Erasmus+ KA2 2019./2021. – Na putu u budućnost (One the way to the future) 

Naziv projekta: „Put u budućnost“ (“On the way to the future”)

Nadležnost: FR01 Agence Erasmus+ France – za Francusku
Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) – za Hrvatsku

Nositelj projekta: Srednja strukovna škola – Lycée Anne Veaute, Castres, Francuska

Partneri u projektu: Srednja škola Valpovo (Valpovo, Hrvatska); Liceul Teoretic Solomon Halita, Rumunjska; Mavikent Mustafa Ayse Acarbulut Anadolu Lisesi, Turska i Profesionalna gimnaziya po ikonomicheska informatika “Dzhon Atanasov”, Bugarska

Program: Erasmus+  za 2019./20. godinu (program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport)

Potprogram: Ključna aktivnost 2  – suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse

Aktivnost: Školska strateška partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Broj projekta: 2019-1-FR01-KA202-063096

Ukupna vrijednost projekta: 106.685,00 EUR (Srednja škola Valpovo – 15.580,00 EUR)

EU financiranja: 100%

Trajanje projekta: 24 mjeseca

Početak projekta: 1.rujna 2019.

Završetak projekta: 31.kolovoza 2021.

Vrijeme i mjesto mobilnosti:

  • 6. – 11. siječnja 2020., Castres, Francuska (3 nastavnika – uvodni sastanak)
  • ožujak/travanj 2020., Trgovište, Bugarska (8 učenika, 2 nastavnika)
  • studeni/prosinac 2020., Valpovo, Hrvatska (svi nastavnici i učenici uključeni u projekt)
  • ožujak / travanj 2021., Denizli, Turska (3 nastavnika – završni sastanak)

Ciljevi projekta: Cilj projekta je stvaranje snažne i duboke veze između pružatelja usluga obrazovanja i osposobljavanja, rad na promicanju zapošljivosti, doprinos stvaranju novih vodiča, korisnih materijala i metoda strukovnog i općeg obrazovanja kao što su: poticanje inovacija u nastavnoj praksi, izvrsnosti i internacionalizacija škola (posebno poboljšanom transnacionalnom suradnjom između nastavnika i učenika), stvaranje obrazovnih alata (osobito IT alata) koji bi se podijelili što većem broju edukatora, promocija učenja za učenje i dr.

Stranice projekta:


 

Poveznice na stranice:
Erasmus+Objave u medijima:

Castres

Valpovština.info


AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA:


REZULTATI NATJEČAJA PROJEKTA

Poštovani učenici SŠ Valpovo,

Natječaj za mobilnost u Bugarsku projekta “Na putu u budućnost” (“On the way to the future”) je završen. U prilozima naći ćete rezultate natječaja po razredima. Čestitamo najbolje rangiranim učenicima, a ostalima se zahvaljujemo na sudjelovanju i trudu i pozivamo sve, bez obzira bili oni odabrani za mobilnost u Bugarsku ili ne, na daljnje sudjelovanje u projektu koji traje do 2021.


NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU (MOBILNOST U BUGARSKU)

Dragi učenici Srednje škole Valpovo,
pozivamo vas na sudjelovanje u novom Erasmus+ projektu “ON THE WAY TO THE FUTURE” (“NA PUTU U BUDUĆNOST”) koji će se provoditi u šk.god.2019.-2021.. Projektom je predviđeno uključiti 10 učenika gimnazijskih razreda kroz mobilnost u Bugarskoj te kroz druženje sa zemljama partnerima koje ćemo ugostiti u Valpovu u listopadu 2020. Pozivamo vas da proučite dokumentaciju koja se nalazi u prilogu Natječaja te da započnete prikupljati svu potrebnu dokumentaciju koju ćete priložiti uz vašu Prijavu.
Prilikom odabira svih prijavljenih kandidata primjenjujemo razrađene kriterije bodovanja. Stoga vas pozivamo da se što više angažirate i na vrijeme prikupite sve što je potrebno, osobito dokumentaciju kojom možete ishoditi dodatne bodove.
Natječaj traje od 12.02.2020. do 24.02.2020.

ERASMUS+KA2: „PUT U BUDUĆNOST“ (“ON THE WAY TO THE FUTURE”)

Novu je kalendarsku godinu Srednja škola Valpovo otvorila s još jednim novim projektom u nizu.

Riječ je o Erasmus+KA2 projektu u trajanju od dvije godine (2019./2021.) Nositelj je projekta Srednja strukovna škola Lycée Anne Veaute iz francuskog grada Castresa.

U periodu od 7. do 11. siječnja 2020. održan je prvi sastanak svih partnera u ovome projektu. Prva je mobilnost odrađena u Castresu, a sudjelovali su partneri iz Rumunjske, Bugarske, Turske, Hrvatske i domaćina Francuske. Našu su školu predstavljale ravnateljica, Svjetlana Kalpić te dvije profesorice, Tihana Weigand i Jasna Iličić. Susret je odrađen u radnom ozračju, a bio je ispunjen radionicama tijekom kojih su profesori/partneri dogovorili teme i zadatke za nadolazeće mobilnosti. Osim radionica, domaćini su svoje goste/partnere upoznali s Castresom, ali i s kulturnim obilježjima u okolici (Albi, Gaillac). Nezaboravan je doživljaj ostavio obilazak grada Toulouse-a.

Iduća je mobilnost već u ožujku. Desetak će naših učenika gimnazijskog usmjerenja, uz pratnju voditelja projekta i nastavnika, svoja nova iskustva stjecati kod naših bugarskih partnera. Grad Trgovište u Bugarskoj je mjesto idućega radnog susreta. No, za našu je školu najvažniji dio ovoga projekta mobilnost u kojoj smo mi domaćini. U listopadu ove godine naša će škola ugostiti četrdesetak učenika i petnaestak nastavnika i ravnatelja iz partnerskih zemalja.

Radujemo se novim putovanjima, susretima, poznanstvima, iskustvima i suradnjama.

Školski projektni tim